bahan pelekat polimer boleh dikitar semula

Menganalisis Plastik - SlideShare 20 Jul 2013 . 7.2 Menganalisis Plastik Bab7 Bahan Sintetik dalam Industri Panitia Sains KV .. Kangsar 2013 • Plastik ialah sejenis polimer sintetik • Plastik boleh dibentuk . ialah bakelit, melamina dan pelekat epoksi • Plastik bersifat tahan kakis, . dan lutsinar Boleh diacu & mudah dikitar semula Contoh: Polistrena,.

3R-Tahukah Anda - Laman Web Rasmi Jabatan Pengurusan Sisa . Menerusi kajian itu, sisa-sisa polisterina dicampurkan dengan sejenis bahan pelarut dan abhan kimia untuk menjadikannya gam atau pelekat dan . Gam ini boleh digunakan untuk pelbagai tujuan dan berupaya melekatkan segala jenis . Menurut perangkaan, rakyat Malaysia membuang sumber kitar semula bernilai.

FOLIO BAB 7 PLASTIK TERMOSET - SlideShare 30 Okt 2016 . Oleh itu, plastik termoset tidak boleh dibentuk atau dikitar semula. Keterlarutan . Bakelit merupakan polimer turunan termoset yang tersusun dari fenol dan formaldehid . Butang baju . Biasanya digunakan sebagai bahan campuran plastik. Pinggan . Gam pelekat peti bateri Gam Pelekat kayu; 7. SAINS.

Penggunaan Bahan Kitar Semula - Scribd Oleh kerana kebanyakan gentian ini dihasilkan daripada sumber semula jadi. . organik atau penambahan polimer dan boleh juga terdiri daripada bahan lain untuk . perekat formaldehid rapuh. rintangan kotoran yang tinggi . kuat tetapi.

PLASTIK BOLEH MEMUDARATKAN MANUSIA - KonsumerKINI 9 Jun 2010 . Istilah plastik merangkumi produk polimer sintetik atau semi-sintetik. . Untuk memudahkan proses kitar semula plastik tersebut dibahagikan . bahan-bahan pelekat yang terdapat pada bekas plastik berkenaan serta bahan.

Kitar Semula - Kuntum Dengan menggunakan dan membeli bahan-bahan atau produk-produk yang dapat digunakan semula, kita dapat mengurangkan jumlah tenaga yang.

Jenis-jenis barang yang boleh dikitar semula. – Zikri Husaini 25 Okt 2011 . 4 bahan asas iaitu plastik, kertas, aluminium dan kaca. Selain itu kayu (bergantung jenisnya) pun boleh dijadikan bahan untuk kitar semula.

rahsia di sebalik penggunaan nombor kod pada botol plastik 22 Sep 2011 . Adakah anda rasa bahawa ia hanya untuk kitar semula? . sebaliknya ia menunjukkan jenis bahan yang diguna (dari unsur Polymer iaitu . Semasa plastik jenis ini dihasilkan, antimoni trioksida yang boleh mengundang.

Polimer sintetik - SlideShare 22 Mei 2015 . Boleh dikitar semula • Cth: Beg plastik, botol mineral plastik • Tidak . dan kaunter RESIN EPOKSI (PELEKAT) Bahan pelekat bagi logam, kaca,.